Admin
Hükümdar
- 6 Kas 2010
- 2,079 Puanı
- 15,143 Mesaj
- /System32
Yeni nesil Xbox’la ilgili iddiaların ardı arkası kesilmezken bir haber de cihazın işletim sisteminden geldi.
Ancak bu seferki haber kaynağı belirsiz bir isim değil. Haberin kaynağı, Xbox 720 konusunda en yetkili kurumdan yani Microsoft’tan geldi.
Microsoft Windows Departmanı Yardımcı Başkanı Joachim Kempin, yeni Xbox’ın arayüz olarak Windows 8’e benzer bir sistem kullanacağını söyledi. Bunun dışında yeni nesil konsolda belki dokunmatik ekran bile kullanılabileceğini söyleyen Kempin, Xbox adına ‘ilginç’ diyebileceğimiz sözler de sarfetti.
Microsoft Xbox Departmanının konsol satışından çok para kazanmadığını, asıl para akışının Halo gibi büyük oyunlardan geldiğini belirten Kempin, Xbox kısmının Microsoft için gereksiz olduğunu, şirketin dikkatini dağıtmaktan başka bir işe yaramadığını söyleyerek şaşırttı.
Microsoft’un konsol piyasasını diğer firmalara bırakmasının şirket için daha hayırlı olacağını söyleyen Kempin, bu düşüncelerinden dolayı Microsoft tarafından nasıl tepki alacak merak ediyorum. Ancak haberin içeriğini oluşturan asıl olay, Xbox 720’nin olası bir dokunmatik ekranla ve Windows 8 işletim sistemiyle gelebilme ihtimali. Kempin’in bu ‘açık sözlülüğüne’ bakarsak dediklerinin doğru çıkma ihtimali yüksek gözüküyor.
kaynak tamindir.com