Admin
Hükümdar
- 6 Kas 2010
- 2,087 Puanı
- 15,164 Mesaj
- /System32
Microsoft'un 2014 Nisan ayında Windows XP'yi resmen emekliye ayırarak, bu tarihten sonra Windows XP işletim sistemi için destek vermeyeceğini açıklaması dünya çapında daha yeni bir işletim sistemine geçiş yapmayan birçok şirketi tedirgin etti.
İngiliz firması Avanade tarafından düzenlenen ve 200 civarı şirkete ait teknik sorumluların katıldığı anket sonuçlarına göre; katılımcıların %80'lik bir bölümü Windows XP için geliştirme ve iyileştirme desteğinin kesilmesiyle birlikte birçok firmanın yeni gelen tehditlere karşı savunmasız kalacağını ve ayrıca yazılımsal/donanımsal olarak uyumsuzluk sorunlarıyla karşı karşıya kalacağını belirtti.
Bunun dışında şirket yetkililerinin %43'lük bölümü yeni gelen işletim sistemleri için Microsoft tarafından gelen çağrıları görmezden geldiğini ve yeni gelen işletim sistemlerine geçiş işlemlerini başlatmadığını itiraf etti.
Yapılan farklı açıklamalara göre ankete katılan şirketler için Windows XP işletim sisteminden vazgeçerek daha yeni bir işletim sistemine terfi etmek ortalama olarak 18 ay kadar sürebilir. Bu nedenle Microsoft'un 11 yaşındaki işletim sistemini emekliye ayıracağı tarih olan 2014 Nisan'ından sonra birçok firma ciddi güvenlik açıkları ve tehditlerle karşı karşıya kalabilir
kaynak tamindir.com