Android Tüm Mtk Cihazlara Sp Flashtool İle Rom Yükleme

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,079 Puanı
15,141 Mesaj
/System32
İndirdiğimiz rar dosyalarını masaüstünde birer klasöre çıkaralım daha sonra sp flash tool klasörünün içindeki flashtool.exe yi çalıştıralım

Sonra uygulamanın içinde bulunan scatter loading seçeneğini seçelim

Çıkan ekranda masaüstünde bulunan Cihazınıza Ait ROM klasörünü bulup açalım içerisinden MT65XX_Android_scatter_emmc isimli dosyayı seçelim

Ekrandaki Preloader Hariç Hepsi işaretli olacaktır kontrol edin Preloader i İşaretlerseniz cihazınız Brick olur yani açılmaz siz aşağıdaki resimlere bakmayın

Sonra üst kısımda bulunan firmware>upgrade veya istersenizde download seçeneğine tıklıyoruz ben her zaman download seçeneğini seçiyorum

Son olarak telefonumuzun bataryasını çıkarıyoruz ses açma tuşuna basılı tutarak ve pc ye usb kablo ile bağlıyoruz program telefonu bulduğu zaman işlem başlıyor ...NOT... Bazı cihazlarda Flashtool un cihazı tanıması için ses açma ve power açma kapama tuşuna aynı anda basmak gerekebiliyor bazı cihazlarda ses kısma tuşuna basmak gerekiyor onu tek tek denersiniz bazı cihazlarda cihazı tanıdıktan sonra Flashtool da Kırmızı çizgi çıkıyor o esnada bataryayı takarsanız yeni romunuz yüklenmeye başlayacaktır

Biraz uzun sürebilir sabırlı olun

Fotoğraftaki gibi complete yazısını gördükmü işlem tamamlanmış demektir. Telefonu bilgisayardan ayırıyoruz.

Ama açmadan önce recovery modu açıyoruz (ses açma+güç tuşu) ünlem işaretini görünce bir daha güç tuşuna basıyoruz Çıkan menüden (ses kısma yönü belirler ses açma ise seçim tuşudur) vipe data/factory reset yapıyoruz ve telefonu başlatıyoruz İlk açılış biraz uzun sürebilir merak etmeyin bekleyin cihaz açılınca işlem tamamdır

Flastool da hata alanlar Sp Flashtool Mod olanı indirsinler

Sp Flashtool
Linki

Sp Flashtool Mod
Linki

Buda Videosu

[''YT'']rV86MqmiRCc[/''YT'']

alvastin

Kullanıcı
Üye
12 Haz 2015
0 Puanı
0 Mesaj
41 Yaşı
bir şey sorucam batarya yı cıkarınca pc nasıl gorucek anlamadım yaptım ama olmadı pili cıkararınca pc gormedikı bir videolu anladım yaprasanız sevinirim

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,079 Puanı
15,141 Mesaj
/System32
telefonun bataryasını çıkar telefonun ses kısma tuşuna basılı tut usb kablosunu telefona tak pc telefonu görecektir

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,079 Puanı
15,141 Mesaj
/System32
güle güle kullanın

hakanderel

Kullanıcı
Üye
28 Ağu 2016
0 Puanı
0 Mesaj
48 Yaşı
ANKARA
selamunaleyküm kardeşim..rom dosyası dediğiniz dosyayı nasıl bulucam hani sizin resimde göserdiğiniz v6000 yazan üçüncü resimdeki dosya onu nasıl nerden bulucam tek sıkıntım bu benim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,079 Puanı
15,141 Mesaj
/System32
aleyküm selam resimdeki temsili siz ona bakmayın her cihazın rom dosyası farklıdır hiçbiri birbirine uymaz mtk droid tools ile cihazınızın rom bilgilerine bakıp ona uygun rom dosyası bulup yüklemeniz gerekmektedir

hakanderel

Kullanıcı
Üye
28 Ağu 2016
0 Puanı
0 Mesaj
48 Yaşı
ANKARA
benim sıkıntım orda başlıyo ben telefona ne yaptıysam telefonun bilgilerini göremedim daha önceden gözüküyodu ama şimdi malesef hiç açılmaz oldu mtk tools ile göremeiyorum diğer flash tool ile format falan oluyor yükleme oluyor ama yinede tel açılmıyor..bi kaç tane denedim rom yüklemeyi rom sadece birisinde telefonun sadece titreşimini hissttim birde şarz ışığı yandı ama kesinlikle ekran açılmıyor ışık gelmiyor yardımcı olursanız çok sevinirim olmazsa teli size göndersem olurmu saygılar

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,079 Puanı
15,141 Mesaj
/System32
telefon açılmıyorsa bilgileri göremezsiniz uygun rom yüklenmediği taktirde telefon açılmaz deneme yanılma yöntemiyle uygun romu bulup yüklemelisiniz